Sealing and Verification of Porcelain Tiles

Arta Ceram 30*30 Porcelain Tiles and Ceramics, An Iranian Company looking for future

Sealing

When porcelain is first made, it is not absorbent, but the polishing process for making the unglazed surface shiny cuts into the surface, leaving it more porous and prone to absorbing stains, in the same way as natural stone tiles. Unless they have a suitable, long-lasting treatment applied by the manufacturer (for example, nanotech treatment), polished porcelain tiles may need sealing. Porcelain sealants are either solvent-based or water-based, which is cheaper but does not last.

Vitrification

Porcelain tiles can be vitrified to reduce their porosity and increase their strength. Vitrified porcelain tiles are created by combining clay with other elements such as quartz, silica, or feldspar under incredibly high temperatures. The vitrification process creates porcelain tiles that contain a glass substrate. The glass substrate gives the tiles a sleek appearance, provides added strength, and makes the tiles water and scratch-resistant. Vitrified porcelain tiles do not need to be re-sealed or glazed.

الختم والتحقق من بلاط البورسلين
آرتا سرام 30 * 30 بورسلين سيراميك ، شركة إيرانية تتطلع إلى المستقبل
ختم
عندما يتم تصنيع الخزف لأول مرة ، فإنه لا يكون ماصًا ، ولكن عملية التلميع لجعل السطح غير المصقول لامعًا يقطع السطح ، مما يجعله أكثر مسامية وعرضة لامتصاص البقع ، بنفس طريقة بلاط الحجر الطبيعي. ما لم يكن لديهم علاج مناسب طويل الأمد يطبقه المصنع (على سبيل المثال ، المعالجة بتقنية النانو) ، فقد يحتاج بلاط البورسلين المصقول إلى الختم. المواد المانعة للتسرب الخزفية هي إما مذيبات أو ذات أساس مائي ، وهي أرخص ثمناً لكنها لا تدوم.
التزجيج
يمكن تزجيج بلاط البورسلين لتقليل مساميته وزيادة قوته. يتم إنشاء بلاط البورسلين المزجج عن طريق الجمع بين الطين وعناصر أخرى مثل الكوارتز أو السيليكا أو الفلسبار تحت درجات حرارة عالية بشكل لا يصدق. ينتج عن عملية التزجيج بلاط خزفي يحتوي على طبقة سفلية من الزجاج. تمنح الركيزة الزجاجية البلاط مظهرًا أنيقًا ، وتوفر قوة إضافية ، وتجعل البلاط مقاومًا للماء والخدش. لا يحتاج بلاط البورسلين المزجج إلى إعادة الإغلاق أو التزجيج.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *