Porcelain vs. Ceramic Tile (2): Major Differences

Arta Ceram’s R & D experts report: according to the Tile Council of North America, industry group that decides whether a tile is porcelain or ceramic, everything boils down to whether A tile can meet a set of highly controlled water absorption criteria.1 Both ceramic tile and porcelain tile usually receive a surface glazing that makes them hard to distinguish from one another.

Porcelain Tile

Porcelain tile has a water absorption rate of 0.5 percent or lower as defined by the American Society for Testing and Materials (ASTM) section C373.2 To test this, the fired tile is first weighed, then it is boiled for five hours and left to sit in water for 24 hours. Then it is weighed again. If the tile weighs less than half of one-percent more as a result of water-absorbing into its surface, it is considered porcelain.

To achieve this density, a special kaolin clay mixture is used, which is finer and purer than most ceramic clay. It usually contains notable levels of quartz and feldspar mixed in. Porcelain tiles are fired at temperatures ranging from 2,200 to 2,500 degrees Fahrenheit. To the consumer, it generally suffices to say that porcelain is a dense, fine-grained, smooth tile that is more impervious to water than ordinary ceramic tile.

Porcelain tile virtually always receives a surface glazing treatment—a coating of liquified glass material—while some forms of ceramic tile are left unglazed. As a rule porcelain tile is more impervious than ceramic tile and is thus subject to less water infiltration.

Ceramic Tile

Tile defined as ceramic uses a coarser clay with a smaller ratio of fine kaolin clay, and it generally lacks some of the additives used in porcelain clay. Ceramic tile is fired at lower temperatures, generally no more than 1,650 degrees Fahrenheit. Ceramic tile can be slightly more prone to water infiltration than is porcelain tile, though these differences are fairly minimal if the ceramic tile is glazed.

البورسلين مقابل بلاط السيراميك (2): الاختلافات الرئيسية

تقرير خبراء البحث والتطوير في آرتا سرام: وفقًا لمجلس البلاط في أمريكا الشمالية ، المجموعة الصناعية التي تقرر ما إذا كان البلاط من البورسلين أو السيراميك ، يتلخص كل شيء في ما إذا كان البلاط يمكن أن يلبي مجموعة من معايير امتصاص الماء عالية التحكم. عادةً ما يتلقى البلاط والبلاط البورسلين سطحًا زجاجيًا يجعل من الصعب تمييزهما عن بعضهما البعض.

بلاط البورسلين

يحتوي بلاط البورسلين على معدل امتصاص للماء بنسبة 0.5 في المائة أو أقل على النحو المحدد من قبل قسم الجمعية الأمريكية للاختبار والمواد قسمت 373 لاختبار ذلك، يتم وزن البلاط المحروق أولاً ، ثم يغلي لمدة خمس ساعات ويترك حتى الجلوس في الماء لمدة 24 ساعة. ثم يتم وزنه مرة أخرى. إذا كان وزن البلاط أقل من نصف واحد في المائة نتيجة لامتصاص سطحه للماء ، فإنه يعتبر من البورسلين.
لتحقيق هذه الكثافة ، يتم استخدام خليط خاص من طين الكاولين ، وهو أنقى وأنقى من معظم الطين الخزفي. وعادة ما يحتوي على مستويات ملحوظة من الكوارتز والفلسبار مختلطة. يتم حرق بلاط البورسلين في درجات حرارة تتراوح من 2200 إلى 2500 درجة فهرنهايت. بالنسبة للمستهلك ، يكفي عمومًا أن نقول إن البورسلين عبارة عن بلاط كثيف ودقيق الحبيبات وناعم ومقاوم للماء أكثر من بلاط السيراميك العادي.
يتلقى بلاط البورسلين دائمًا معالجة التزجيج السطحي – طلاء من مادة الزجاج السائل – بينما تُترك بعض أشكال بلاط السيراميك غير مزجج. كقاعدة عامة ، يعتبر بلاط البورسلين أكثر مقاومة من بلاط السيراميك وبالتالي فهو عرضة لتسلل المياه بشكل أقل.

قطعة سيراميك

يتم تعريف البلاط على أنه خزفي يستخدم طينًا أكثر خشونة مع نسبة أصغر من طين الكاولين الناعم ، ويفتقر عمومًا إلى بعض الإضافات المستخدمة في طين الخزف. يتم حرق بلاط السيراميك في درجات حرارة منخفضة ، لا تزيد عمومًا عن 1650 درجة فهرنهايت. يمكن أن يكون بلاط السيراميك أكثر عرضة لتسلل المياه من بلاط البورسلين ، على الرغم من أن هذه الاختلافات ضئيلة إلى حد ما إذا كان بلاط السيراميك مزججًا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *